Neįgalumo nustatymai
Disabled

ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ SERTIFIKAVIMAS

Hero right

Tiekiate iš ekologiškų produktų pagamintą maistą? Sertifikuokitės ir išnaudokite tai kaip privalumą! Viskas apie ekologiško maitinimo sertifikavimą – nemokamame seminare!

Rugpjūčio 20 d. 14.00 val. kviečiame į nuotolinį nemokamą seminarą „Ekologiškų maitinimo paslaugų sertifikavimas, jų ekologiškumo ženklų suteikimo tvarka ir sertifikavimo mokesčio kompensavimo galimybės“.

Seminare sužinosite apie ekologiškų viešojo maitinimo įstaigų sertifikavimą – sistemą ir taisykles, galimus gauti ekologiškumo ženklus, jų suteikimo tvarką, reikalavimus norintiems juos gauti ir galimybes kompensuotis sertifikavimo mokesčius.

Gal ruošdami patiekalus jūs jau dabar naudojate ekologiškas žaliavas ar produktus, tačiau jūsų klientas to nežino? Tokiu atveju jums tikrai reikalingas tai patvirtinantis sertifikatas ir ženklas!  Kuo ekologiškų žaliavų ir produktų naudojama daugiau – tuo solidesnis ekologiškumo ženklas gali būti gautas: bronzinis, sidabrinis arba auksinis.

Daugiausia pagal šią sistemą sertifikuojasi prie ekologiško maitinimo perėję vaikų darželiai – ypač tie, kurie dar naudojasi Žemės ūkio ministerijos paramos schema, kai kompensuojama dalis išlaidų, jei vaikų maitinime įprastiniai produktai pakeičiami ekologiškais.  Bet ši sistema skirta ir kavinėms, restoranams, viešbučiams, maistą tiekiančioms įmonėms. Lietuvoje šiuo metu jau yra vienas sertifikuotas restoranas ir viena kavinė (restoranas kaip tik gavo žaliąją „Michelin“ žvaigždutę).

Kviečiame į seminarą visas maitinimo paslaugas teikiančias įmones: vaikų darželius – tiek jau dalyvaujančius Žemės ūkio ministerijos paramos programoje, tiek dar tik svarstančius apie tai, mokyklas, vaikų maitinimą organizuojančias įmones, restoranus, kavines, kaimo turizmo sodybas ir kitas.  

Beje, „Ekoagros“ šiemet atlikto visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, 68 procentams šalies gyventojų aktualu, kad vaikai darželyje, mokykloje būtų maitinami ekologišku maistu: 28 proc. tai yra svarbu ir dar 35 proc. tai svarbu iš dalies.

Dar tyrimo metu klausta žmonių: jei rinktųsi vietą pavalgyti ne namie, kokią įtaką jų pasirinkimui darytų tai, kad maitinimo įstaiga siūlo ekologišką maistą? Pasirodo, tai svarbu daugiau nei pusei apklaustųjų. Dauguma, 43 proc., pasakė, kad turėtų teigiamos įtakos, jei kiti kriterijai pasirodytų lygūs, o dar 8 proc. sako, kad turėtų itin didelę įtaką – būtent tokią vietą ir rinktųsi pavalgyti!  

Seminarą organizuoja ekologiškų žemės ūkio ir maisto produktų sertifikavimo įstaiga „Ekoagros“. Pranešėja – „Ekoagros“ tikrintoja-ekspertė Reda Butkevičiūtė, kviestinė pranešėja – Žemės ūkio ministerijos atstovė Neda Jakubauskienė.

Prisijungimo nuoroda į seminarą per ZOOM platformą: https://us02web.zoom.us/j/89637248834?pwd=alFDUUFFVTFmaUpTQ3RiUFBXR2VGdz09

Kodas: 243175