Viešojo maitinimo įstaigos, gaminančios maistą iš ekologiškų produktų, gali turėti tai patvirtinantį ženklą.
Tereikia sertifikuoti ekologiško viešojo maitinimo veiklą (https://www.ekoagros.lt/ekologiskas-viesasis-maitinimas).
Sertifikato esmė – ekologiškumo procentas ruošiamame ir tiekiamame maiste. T. y. naudojamų ekologiškų produktų procentinė dalis nuo bendro kiekio.
Bronzinis, sidabrinis arba auksinis ženklas atitinkamai reiškia, kad naudojama 30–60, 60–90 ar net 90–100 proc. ekologiškų produktų.
Taigi išskirtinumas ir konkurencinis pranašumas rinkoje galimas naudojant jau 30 procentų ekologiškų produktų nuo bendro kiekio. Dar didesnis ekologiškų produktų kiekis suteikia sidabrinę ar net auksinę galimybę!
Sertifikavimosi taisyklės parengtos užsienio šalių, kur ši veikla labai sėkmingai išvystyta, patirtimi. Reikalavimai aiškūs ir nesudėtingai įgyvendinami. „Ekoagros“ atlieka dokumentines ir fizines patikras. Už ženklų naudojimo kontrolę rinkoje atsakinga Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Lapkričio 8 d. 14 val. „Ekoagros“ kviečia restoranus, kavines, vaikų darželius ir visus užsiimančius viešojo maitinimo veikla į nuotolinį nemokamą seminarą „Ekologiško viešojo maitinimo sertifikavimas: reikalavimai, formos ir dokumentai“.
Prisijungimai į seminarą čia: https://www.ekoagros.lt/ekolink-seminaras-1